Sommar

Lycka är…

…när man för första gången ser sin frösådda plantor slå ut i blom. Som ni kanske vet tar det ju x antal år innan man ser sina frösådda perenner blomma och det kan bli en lååååång väntan och kräver lite tålamod. Ibland får man en liten blomma samma år som man sådde, men i de flesta fall får man vänta tills nästa år eller ännu längre. I värsta fall dör plantan under vintern och då får man börja om från början.

Nu har en av mina blå Meconopsis, bergvallmon äntligen slagit ut. Sådde dessa för två år sedan och trodde aldrig de yttepyttesmå plantorna skulle överleva vintern då, men det gjorde dom. Lyckan är total! Hur kan något vara så vackert??! <3

Meconopsis
Meconopsis

Måste snart rusa till jobbet men tänkte visa en väldigt fin perenn som blommar nu. Också frösådd. Dianthus carthusianorum heter den. Tänkte tidigare i sommar ”jaha, den blev sådär” då jag såg de nästan svarta knopparna. Den var ju fin också som sådan och jag trodde den skulle se ut så, men så en dag slog den ut sina svävande knallrosa , ja nästan neonrosa blommor och ååh,va den är vacker.

dianthus carthusianorum
Dianthus carthusianorum,utslagen blomma

 

dianthus carthusianorum
Dianthus carthusianorum, knoppstadiet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               En annan liknande,men med mörkare blommor är Dianthus cruentus. Den blommar nu också och är även den frösådd.
Dianthus cruentus
Dianthus cruentus

Pionerna stortrivs denna sommar. Köpte flera nya i höst och nu slår de snart ut. Här är en av luktpionerna. Har tyvärr tappat namnet på den men den blommar med ENORMA blommor just nu.

Allting är så sent i år och nu slog orientvallmon ‘Princess Louise‘ ut i blom med en enorm blomma. Kommer inte ens ihåg att jag planterat den där, så trevligt med överraskningar. =)

Papaver ´Princess Louise´
Papaver ´Princess Louise´

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *