Vår

Vårkänslor?

Sista dagen i april och jag hade planerat lite trädgårdsfix idag men tji fick jag. Kollade ut genom fönstret och såg stora snöflingor dala ner.Usch och fy. Tänker inte ens lägga in en bild på eländet. Gick ut i garaget en sväng istället och planterade om lite tomatplantor och perenner. Där är det verkligen en djungel nu med alla mina krukor och byttor. Vet snart inte vart jag ska ta vägen med allt som växer där om de blir större och det fortsätter så här med vädret. Hände ett litet missöde med de flesta av mina frön som jag skulle stratifiera i kylskåpet. Meningen var att de skulle vara där tills april-maj nångång och sedan sås direkt i krukor utomhus, men eh..dom började visst växa där…Fanns inget annat alternativ än att så dom i krukor så då fick jag köpa mer belysning och fixa fler bord och tja..Ja ni vet, det blir ju inte alltid som man tänkt sig. =)

Mina frösådda pelargoner har vuxit till sig jättefint under alla dessa veckor och tomatplantorna har redan fått blommor.

 

Det är låga sorter som skall vara utomhus i amplar och krukor, men jag hoppas verkligen på värme snart.

Trädgårdshortensian som övervintrat i garaget har också börjat blomma och fått massor med knoppar.

Gläds så över mina frösådda Meconopsis, bergsvallmon i olika färger, som blivit riktigt stora och fina plantor under lysröret. Har haft problem med att driva upp dom frön förut men i år gick det riktigt bra. Får bara hoppas dom överlever tills utplantering!

Nej nu ska jag pigga upp dagen och beställa lite fler växter. (Som om jag skulle behöva fler…) Hittade något på nätet som jag bara MÅSTE ha till mitt nya planteringsområde 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Vårkänslor?

  1. Ja här är det samma problem! Tomatplantor med knoppar , chilipaprikor med kartar
    och en massa annat grönt som snart kryper ur sina krukor på fönsterbrädena.. Att det orkar snöa om och om igen, och var är värmen? Tuff vår för alla trädgårdstokiga!
    Nu får vi hoppas det vänder snart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *