Julkalender 2016

JULKALENDER LUCKA 14 JOULUKALENTERI LUUKKU 14

Vi närmar oss med stormsteg! I lucka 14 finner vi ANEMONE SYLVESTRIS, tovsippa. Detta är en tålig, vacker perenn på ca 30-40 cm som blommar i maj-juni. Den har inga stora krav på växtplats och växer både i sol och skugga. Den förökar sig friskt med både frö och jordstammar så en plats i lilla, fina rabatten är kanske inte så lyckat. Placera den någonstans där den får utrymme att härja fritt så är ni båda nöjda 😉

Anemone sylvestris
Anemone sylvestris

Nyt lähestyy! Luukusta 14 löytyy ANEMONE SYLVESTRIS, arovuokko. Tämä on kaunis ja kestävä 30-40 cm korkea perenna,  joka kukkii touko-kesäkuussa. Kasvupaikan suhteen se on aika vaatimaton ja viihtyy sekä auringossa että varjossa. Se leviää rönsyjuurien ja siemenien avulla, joten paikka paraatipenkille ei ehkä ole suositeltavaa. Istuta jonnekin jossa se saa levitä rauhassa niin olette molemmat tyytyväisiä 😉 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *