Julkalender 2016

JULKALENDER LUCKA 13 JOULUKALENTERI LUUKKU 13

Ny lucka och ny växt! Nummer 13 är det dags för och i den hittar vi MONARDA DIDYMA ,temynta. Temynta blir en hög och utbredd perenn där den trivs. Den är en doftande växt som lockar massor av fjärilar och insekter till sig. Höjden är ungefär 90 cm (hos mig i kompostjord är den nog ännu högre) Blommar i rött, vitt, rosa eller lila under juli-september och trivs i fuktighetshållande jord i sol till halvskugga.

Vinnaren i lucka nr 11 är dragen! Kika längst ner i inlägget så ser ni vem det blev! =)

Monarda didyma
Monarda didyma

Uusi päivä ja uusi kasvi! Joulukuun 13.päivä ja päivän kasvi on MONARDA DIDYMA, väriminttu. Väriminttu kasvaa korkeaksi ja leveäksi jos se viihtyy kasvupaikalla. Se on tuoksuva kasvi joka kukkii kesä-syyskuussa ja houkuttelee paljon perhosia ja muita hyönteisiä. Korkeus on noin 90 cm ja väri on vaaleanpunainen, punainen, liila tai valkoinen. Aurinkoinen tai puolivarjoisa paikka ja kosteutta pitävä multaa sopii hyvin.

 

11.luukun voittaja on arvottu! Leena Paavilainen voitit siemenpussin! Onneksi olkoon!=) Otan yhteyttä  sähköpostitse.

Vinnare av fröpåsen i lucka 11 är dragen och det blev Leena Paavilainen! Grattis! =)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *