Julkalender 2016

JULKALENDER LUCKA 12 JOULUKALENTERI LUUKKU 12

Idag, i lucka 12 hittar vi STACHYS BYZANTINA ´Silver Carpet´, lammöra på svenska. Denna låga perenn på ca 20 cm blommar inte alls och passar perfekt till torra, soliga platser. Där den trivs bildar den snabbt en tät silvrig matta. Bladen är verkligen mjuka och lurviga som lammöron och jättehärliga. En växt jag rekommenderar! =)

Stachys byzantina ´Silver Carpet´
Stachys byzantina ´Silver Carpet´

Tämän päivän luukusta, nro 12, löytyy STACHYS BYZANTINA ´Silver Carpet´, nukkapähkämö suomeksi. Tämä matala noin 20 cm korkea perenna ei kuki ollenkaan  ja sopii mainosti aurinkoisille ja kuiville paikoille. Jos se viihtyy kasvupaikalla se muodostaa nopeasti tiheän, hopeanvärisen kasvimaton. Lehdet ovat ihanan pehmeät ja nukkaiset. Suosittelen! =)

2 thoughts on “JULKALENDER LUCKA 12 JOULUKALENTERI LUUKKU 12

  1. Lammöron gillar jag mycket! Hade ett stort bestånd som vuxit sig jättestort men allt dog
    ut efter förra vintern som ju var svår för perennerna.
    Skaffade nya i år som jag hoppas nu ska överleva.
    Har du drivit upp dessa plantor från frön också?

    1. Nej dessa är köpta plantor.Ja dom är ju känsliga för vinterfukt så förra vintern var kanske lite för jobbig. Mina står väldigt,väldigt torrt i sandig jord och på lite sluttande mark.Hoppas på bättre tur för dina i år nu! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *