Joulukalenteri 2016

JULKALENDER LUCKA 7 JOULUKALENTERI LUUKKU 7

I dagens lucka, nummer 7 finns VERONICA GENTIANOIDES, porslinsveronika. Detta är en jättevacker, ovanligt ljusblå perenn som blommar i maj-juni. Porslinsveronika har en tät bladrosett vid markytan och ca 50 cm höga blomstänglar.Vinterhärdigheten är god och växtplatsen skall vara solig till halvskuggig. Det lär också finnas en vit sort av denna och bara jag hittar frön eller planta av den så skall den också få flytta in i min trädgård. =)

Veronica gentianoides
Veronica gentianoides

Tämän päivän luukusta 7 löytyy VERONICA GENTIANOIDES, unelmatädyke. Tämä on kaunis, vähän erikoinen, vaaleansininen perenna joka kukkii touko-kesäkuussa. Unelmatädykkeellä on tiheä lehtiruusuke maanpinnalla ja noin 50 cm korkea kukkavarsi. Talvenkestävyys on hyvä ja se viihtyy auringossa tai puolivarjossa. Valkoinen lajike tästä kasvista on kuulemma myös olemassa. Pakko löytää siemeniä tai taimia siitä jostain. =)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *