Julkalender 2016

JULKALENDER LUCKA 4 JOULUKALENTERI LUUKKU 4

Bakom lucka nummer 4 gömmer sig en utlottning! Priset kommer från min egen trädgård och är en påse frö av POTENTILLA RUPESTRIS, en vit fingerört som också kallas trollsmultron. Denna fingerört är flerårig och blir ca 50 cm hög och trivs i soliga till halvskuggiga lägen i vanlig trädgårdsjord. Både bladen och blommorna påminner om smultron men blommorna är mycket större. Det jag gillar med trollsmultron är att den börjar blomma ganska tidigt, i början av juni, då resten av rabatten ännu inte riktigt hunnit växa till sig. Om du vill vara med i utlottningen ska du motivera i kommentarsfältet nedan varför du vill vinna. Vinnaren dras imorgon 5.12 och jag skickar hem fröna på posten åt vinnaren. =) Utlottningen är tyvärr endast öppen för personer boende i Finland.

Potentilla rupestris
Potentilla rupestris

Luukusta 4 löytyy arvonta! Palkinto on siemenpussi omasta puutarhastani. Kasvi on POTENTILLA RUPESTRIS, valkohanhikki ja se on monivuotinen. Korkeus on noin 50 cm ja se viihtyy auringossa tai puolivarjoissa tavallisessa puutarhamullassa. Sekä kukat että lehdet muistuttavat metsämansikkaa mutta ovat paljon isompia. Mielestäni tämä on kiva perenna kun se alkaa kukkimaan jo kesäkuun alussa kun suurin osa muita perennoja penkissä eivät ole vielä ehtineet kasvaa isoksi. Jos haluat olla mukana arvonnassa kirjoitat kommenttikenttään miksi haluat voittaa. Voittaja arvotaan huomenna 5.12 ja laitan palkinto tulemaan postitse voittajalle.  =) Arvonta on valitettavasti auki vain suomessa asuville henkilöille.

5 thoughts on “JULKALENDER LUCKA 4 JOULUKALENTERI LUUKKU 4

  1. Hej Linda, jag vinner gärna några frön av den här fingerörten 🙂 för den har vi inte på vår plantskola här i Närpes. För övrigt intressant att följa vilka växter du valt ut för kalendern, blir nog att läsa resten av luckorna också, tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *