Julkalender 2016

JULKALENDER LUCKA 2 JOULUKALENTERI LUUKKU 2

Dags för lucka nummer två och vad hittar vi i den? Jo, GERANIUM HIMALAYENSE ´Plenum´. Denna dubbla fina näva blommar generöst nästan hela sommaren och bli ca 30-40 cm hög. Den trivs i sol-halvskugga i mullrik jord. Passar bra i framkanten av rabatten eller som marktäckare. Som de flesta andra nävor är den mycket härdig.

Geranium himalayense ´Plenum´
Geranium himalayense ´Plenum´

Toinen luukku avattu ja sieltä löytyy GERANIUM HIMALAYENSE ´Plenum´ Tämä ihana kerrottukukkainen kurjenpolvi kukkii runsaasti melkein koko kesän ja korkeus on n 30-40 cm. Se vihtyy auringossa tai puolivarjossa runsasmultaisessa maassa ja sopii maanpeitekasviksi tai kukkapenkin etuosaan. Talvenkestävyys on hyvä.

3 thoughts on “JULKALENDER LUCKA 2 JOULUKALENTERI LUUKKU 2

      1. En sån vill ja ha nästa sommar ?.
        Va har min alppi ruusu för feil tå an e bruun? ?. Dendä andra ha klara sej bra. ☺

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *