sensommar/höst

Solig september

Vilka fina septemberdagar vi fått! Ännu skulle man hinna göra mycket i trädgården men det blir lite si och så med orken så här på höstsidan, Iallafall för mig. Alla vårens nya blomlökar blev nerpetade förra helgen så nu får vi bara se framemot en ny blommande vår. Några nya perenner har jag också testat att höstså. Brukar inte använda den metoden då jag tycker det är lite knepigt att hitta plantorna bland ogräsen då de grott, men jag hade några frön som skulle sås färska så nu blev det så.

Men ännu finns det blommor att njuta av! Några av mina nya liljor blommar ännu och vissa av dem slog just ut i blom. Doftar ljuvligt gör de också.

´Magic Star´

´Mero Star´ Endast ca 50 cm till höjden men blomman är gigantisk! Tror inte jag sett en så stor lilja som denna någongång.

´Broken Heart´

Höstfloxen ´Swizzle´har i dagarna slagit ut den med. Denna skall enligt lappen vara en dvärgform  på endast 40 cm, men tja, kanske står den för näringsrikt för längre än så är den definitivt.

Den ståtliga höstanemonen Anemone tomentosa ´Robustissima`blommar så fint och har massor av knoppar. Jag älskar anemoner för de är så vackra.

Också lilla ´Little Princess`blommar ivrigt. Köpte plantan i år och jag hoppas den ska överleva den kommande vintern nu. Vissa anemoner är ju lite dåligt härdiga här uppe.

Höstsilveraxet är så fint med sina vita spiror. Denna är den vanliga, Actaea simplex som den heter nuförtiden. Min ´Brunette´har knoppar men får se om den hinner.

Det börjar bli kallt om nätterna och morgnarna! Dags att börja plocka in känsliga växter och dra på sig yllesockorna! Eller sticka ett par åt sig 😉 Ha en fortsatt skön söndag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *