sensommar/höst · trädgårdsprojekt

Projekt trappa.

Tänkte jag skulle visa er vad vi pysslat med på sistone.

Minns ni denna bild? Den är tagen tidigare i sommar och så såg det ut då på det 2015 påbörjade trapp-projektet.

Nu ser det ut så här!

Och jag har fått två nya planteringområden hittills =) Planterade en paradisbuske i ena så får se hur den klarar sig. Måste nog vintertäcka den tror jag. Lite frösådda perenner fick den sällskap av, bland annat scabiosa. Det saknas ännu lite stenkanter och fix och den stackars rosbusken som en gång planterats dit ska få lite bättre jord. I triangelformade bänken högre upp planterade jag vit stäppsalvia och olika frösådda nejlikor. Bädden gjorde jag väldigt grusig och sandig så vi får se vad som trivs.

Måste säga att jag blev lite stolt över plattorna för att jag har gjutit och lagt dom alldeles själv. Ok kanske inte 100% rakt men det är ju inget annat heller i min trädgård så det gör väl inget.;)

Ska fixa lite andra roliga grejer i de andra trappstegen. Grus är liksom så tråkigt…men det blir nog nästa sommar.

Vi tänkte laga trappsteg ända ner men lär nog inte hinna mer i år. Det går långsamt att bygga med småbarn som skall pilla på allt och studsa omkring. Nå men vi är ju halvvägs så nästa sommar blir det nog klart! Några lampor monterade sambon igår så nu har vi lite belysning också 😉 Är solcellsled så får se hur länge de tar innan de ger upp. Brukar inte vara så hållbara…

En annan sak jag fick fixat nyligen var denna stenläggning bredvid mellan päronträdet och jordgubbslandet. Jag har gått och drömt om en liten sittplats här nere på den soliga och skyddade platsen och länge funderat jag skulle göra något sånt här istället för ogräset som växte där. Ifjol planterade jag olika nävor, bl.a ´Rozanne` dit bredvid trädet och det blir säkert fint när de vuxit till sig lite. Lådan har stått tom i några år där , men nu planterade jag en clematis dit, som skall få ett klätterstöd så småningom. Bara päronträdet vuxit till sig kan man lägga en liten bänk eller en skön stol på stenläggningen så blir det säkert en trevlig sittplats i solen. ( För den som nu har tid att sitta….)

Helt utan växter kan ju inte detta inlägg vara så här kommer några bilder på min nyplanterade Sorbus koehneana. Rönnar är ju annars så otroligt fina träd och VITA rönnar är ju alldeles något extra!

Sorbus koehneana
Sorbus koehneana

Imorgon är min sista lediga dag. Sen kallar jobbet. Skulle vara skönt att kunna spola tillbaka till juni för jag har fortfarande massor kvar att göra och vill absolut inte ha höst och vinter än.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *