sensommar/höst

Sol och fjärilar

Ursäkta, tappade inspirationen i allt regn som öst ner 😛 Men nu skiner ju solen igen och jag vaknade till liv. Synd att semestern är slut snart bara..Och inte fick jag målat sockeln i år heller, och inte oljat terassen, och inte gjutet en massa betongplattor…Nåja, det kommer väl fler somrar ska vi tro. Har varit ganska trista rabatter i år pga allt regn, men nu får jag glädjas åt sensommarblommorna och fjärilarna. Massa fjärilar flög omkring överallt idag i solskenet. Var en riktig njutning att se!

Här invaderar de den aromatiska temyntan. =)

Fackelblomster `Rosy Gem´ , rosenflockel och höstfloxen står i full blom.

Min lilla nykomling Anemone ´Wild Swan´ har slagit ut i blom. Denna köpte jag i våras efter att ha misslyckats med fjolårets. Delade fjolårets efter inköpet för att vara på den säkra sidan och planterade dem på olika ställen i trädgården, men det gillade den tydligen inte och dog genast bort. Denna nya planta får vara hel och jag hoppas verkligen den ska trivas på platsen den är planterad på. Åtminstone har den vuxit till sig fint i sommar och nu blev jag belönad med blommor. Otroligt vacker lila baksida på blommorna.  <3

Anemoner är verkligen en av mina absoluta favoritperenner. De är så otroligt vackra med sina knoppar och blommor. I en annan av mina rabatter har en höstanemon slagit ut. Har tyvärr tappat namnet på den men tror inte det är robustissima, för den har jag i en annan rabatt och den blommar inte ännu. Denna står helt i skugga och är ganska låg ännu jämfört med robustissiman. Riktigt ljusrosa till färgen är den fastän den ser vit ut på bilden.

Mina vita kinesiska riddarsporrar börja slå ut. Dessa sådde jag i år i både vitt,blått och rosa. Vackra är de.

Solhattarna fortsätter lysa upp rabatten med sin intensiva färg. Denna är den vanliga Echinacea purpurea.

Och här är ´Magnus´. Lite mörkare i färgen på speciellt knopparna.

Trädliljan ´Altari´ med sina stora doftande och färgsprakande blommor.

Mer liljor slår snart ut. Återkommer med bilder på dem.

Det har blivit mycket grävande på sistone trots regnet. Några nya växtinköp har det också blivit. Bland annat en bukettapel, en paradispuske och ett parasollblad har fått ett hem här hos mig i mina nya rabatter. Hoppas de överlever,,,De här på följande dagarna ska jag fortsätta med att flytta småplantor av perenner  och plantera dem på mina nya planteringsområden och försöka få ner resten av mina krukodlade plantor i jorden. Snart anländer mina nya blomlökar också och det vet man ju är ett heldagsprojekt att få planterade…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *