Sommar

Mörka skönheter + gissningslek!

Nu har jag varit litet lat och inte bloggat på flera dar. Har haft så mycket att göra i trädgården med all rensning och på kvällarna är jag så trött efter jobbet så ibland orkar jag inte ens gå ut utan somnar nästan i soffan.  Kvällens rundtur i trädgården blev  dock en glad överraskning. ´Mapira´ liljorna har slagit ut i full blom och de är dubbelt större än förra året! Älskar den mörka färgen.

En annan blomma som slagit nut de närmaste dagarna är franska blåmunkarna, Jasione laevis. Frösådda för några år sedan och de verkar trivas i rabatten på framsidan bredvid íngången. Den rabatten som jag försöker hålla i blått…fast det slinker nog med en och annan rosa dit också. 😛

Ligulariahavet har också slagit ut i blom. Inte alla men de tidigaste av dem. Jag har ju en hel vägg av dessa i olika sorter på morgonsolssidan. Hörde ett högljutt prassel inuti växtligheten ikväll då jag gick och fotade men jag vågade inte titta efter vad det var ifall det var något otäckt med stora huggtänder! Huvvadå! :/ Hoppas det var en igelkott. Det skulle ju vara trevligt. Har inte sett sådana här nångång och det skulle gärna få flytta in några.

Så till min gissningslek! Detta är en frösådd Clematis chiisanensis. Jag har ingen aning om hur denna ser ut för jag köpte en liten planta ifjol. Nu har den en liten knopp och jag väntar med spänning på hur den ser ut och vilken färg den blir! Vad tror NI den blir för färg? =)

Nu är det snart dags för min semester så jag kan få något gjort på riktigt i trädgården. Lite till måste jag orka jobba. Orka, orka….

 

One thought on “Mörka skönheter + gissningslek!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *