Sommar

Drunknar i ogräs.

Ogräs ogräs,ogräs. Ibland känns det som om jag snart blir galen på allt som ploppat opp på nytt av regnet som varit.Jag rensade ju JUST de samma rabatterna som jag spenderat hela dagen på att reda upp. Pust. Över till något trevligare. Grönliljan har slagit ut i blom! Den är en blomma precis i min smak och jag minns att jag frösådde den en gång men misslyckades. Men en planta har jag fått tag på och den är lika vacker som jag förväntat mig. =)

Grönlilja
Grönlilja

En annan skönhet som blommar nu är trebladsspiran. Jag är så glad jag köpte denna fina växt och alla tre har överlevt vintern.

 

Trebladsspira
Trebladsspira

Nu blommar också Blodtoppen med sina fina röda kolvar. Jag gillar den.

Blodtopp
Blodtopp

 

Stjärnflocka
Stjärnflocka                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Stjärnflockan har äntligen slagit ut.Den var sen i år.

 

Riddarsporre
Riddarsporre                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   En ljusblå riddarsporre, också den ur Magic Fountains serien, dvs en lägre variant blommar ståtligt.

Fjolårets frösådda penstemon har slagit ut.

Penstemon
Penstemon                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Praktbinkan håller på att slå ut. Också denna är frösådd.  
Praktbinka
Praktbinka                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Jag hade förväntat mig se flera av mina pioner blomma just nu också men det får jag glömma. Alla hade knoppar men av någon anledning har de inte utvecklats och torkat in. Besviken men vad kan man. Fin tillväxt har dom iallafall så jag får väl se dom nästa år. Den som väntar på något gott…

Hoppas ni hade en skön helg för nu e det måndag imorgon igen…

 

 

One thought on “Drunknar i ogräs.

  1. Grönliljan var häftig, den har jag inte sett förr. Trebladsspiran har jag också,
    gillar den jättemycket ,och den tycks vara tålig eftersom den också här överlevde den grymma vintern galant. Trevligt att hitta till en trädgårdsblogg i samma trakter! 🙂
    h. Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *