trädgårdsprojekt

Snart,snart…

Nåja, nu är det på g mitt projekt nere vid dammen. Jobbade flitigt med det senaste helg och fick en hel del gjort. Såhär såg det alltså ut i nu i vår då karln i huset hade fällt en massa träd.Riset från träden har vi använt som botten.:

Och sen så här då vi började fylla igen området med gammal jord.

Sen så här efter att ha fyllt på med fin morän som sambon grävre fram ur en annan del på gården.:

Och nu har jag byggt med torvblock och nästan fyllt klart med jord. Några liljor och en slingerstormhatt (som skall få ett klätterstöd i mitten av cirkeln) fick flytta in.

Där under de omkullfallna träden tänker jag bygga ännu en halvcirkelformad rabatt. Där är det alltid skuggigt så kanske mina trillium skulle trivas där. Sen blir det nog flera rabatter nästa år då mer träd är fällda och vi kan utvidga ännu mer. 😉 Men nu är min jord slut och jag blir tvungen att skaffa mer. Kör med jord på påse för jag orkar inte med alla ogräs som åkerfräken och sån skit som man får med sig i jordlassen i lösvikt. Dessutom är det mycket enklare att köra ner säckar nerför den jättebranta sluttningen som leder ända dit ner än att man ska först skyffla från ett ställe och sedan skyffla bort det igen. Dyrt ja, men vad gör man inte. Där längs med kanten ner tänkte jag jordförbättra lite och plantera lite buskar, perenner och pioner. Finns mycket gammal sjöbotten under så krävs en hel del. Min Weigela som jag köpte ifjol växer där redan och jag såg ikväll att den blommar just nu.

En blombild måste jag ju såklart också bjuda på.Hoppas inga grannar såg mig ikväll då jag smög omkring i badrock med mina rosa gummistövlar och kameran i högsta hugg. Skulle nog tro att jag är lite knäpp…;)

Den rosa riddarsporren har just slagit ut! Så fin. Dom är så vackra även då dom är knoppiga tycker jag. denna är en riddarsporre ut Magic Fountains gruppen och den blir inte så hög, kanske ca 80 cm och kräver ingen uppbindning. Jag sådde dem i vitt och ljusblått också och den blåa är just på väg att öppna sig.

Ursäkta, men ni får ha lite nackgymnastik och lägga huvudet på sned för datorn tvärvägrar svänga bilden åt mig idag vad jag än gör. Suck.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *