Sommar

Krig i min trädgård

Ja nu är det KRIG! Förväntar mig inte att vinna, men om jag åtminstone skrämmer bort..hmm..eller har ihjäl några av mina fiender är jag nöjd. Vem ska jag kriga mot, jo vattensorken! Förbaskade små djävular e vad dom är! Gick idag runt lite och kollade på mina blommor och då lade jag  märke till ett nytt hål i ena rabatten vid husets framsida. Nå, det har ju varir några hål där förut som jag fyllt igen med grus och en dag låg fjolårets planterade prydnadsäppelträd på marken. Vet inte om det var vinden eller dom små groteska- hmm ja små e dom ju inte…stora som råttor är dom ju faktiskt – odjuren som fällt det. Det verkade ändå ha rötter kvar fastän de såg lite konstiga ut så jag tog och grävde upp det och lade en nätbur runt rotklumpen. Nåja, idag kom väl hämnden för det…var nyss ute och skulle slänga lite vitlöksklyftor i deras nya gångar och då började jag fundera varför mina vita irisar där i rabatten inte ännu slagit ut.Jag har aldrig sett de blomma då de är rätt nya, men jag hade sett en knopp härom dagen och väntade ivrigt på att den skulle slå ut. Ja, då såg jag varför jag inte sett den. Tror ni inte monstren hade grävt sig upp just bredvid och suttit och tuggat i sig det mesta av bladen på alla irisar och så även knoppen! ARGH!!!! Jag ska fan i mig *ursäkta* ta och gasa ihjäl domdär håriga bestarna!! Nu får det vara slut på denna massaker i min trädgård! Finns det någon som har något bra tips som funkar på vattensork så tar jag gärna emot. Grannens katt är jätteduktig och fångar säkert 10 stycken per dag på vår tomt, men det verkar inte utrota dom.Finns väl en hel del. Sorkskrämmor man petar ner i jorden verkar inte ha någon effekt heller. Vitlök petade jag ner nu men tror inte det skrämmer bort dom. Björktjära tänkte jag testa bara jag får tag i det. Vanlig tjära får det bli i nödfall men det stinker ju ganska så otrevligt. Ungarnas potta brukar jag tömma i deras hål nu som då. Vet inte ännu om det har effekt då jag just kom på att jag skulle göra det. Fällor har jag inte testat, men tror jag ska testa det. Men tänk om nån katt fastnar i den??! Det vill jag ju absolut inte. Det konstiga är att där dom nu verkar husera som värst så finns det inte ens vatten?! Eller där under finns det säkert…minns att vi grävde ner mycket stenar som fyllnad så där finns väl vattenkanaler i massor…

Jag sliter mitt hår. Hjälp.

Medan jag ännu har växter som inte är uppätna så slänger jag in en bild av min ståtliga vita akleja som blommar med jättestora blommor och är så vacker. Denna frösådde jag en gång och om jag minns rätt heter den ”White Star”. Blommar väldigt länge gör den också.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 thoughts on “Krig i min trädgård

  1. Troligen vanlig sork du har, och inte vattensork. Har själv massa vattensorkar men de förstör inte på det där sättet. Svårt att få bort

    1. Nej vattensork e det definitivt. Dom har käkat upp massa buskar och sånt också, bara stora hål under omkullvälta plantor. Jag ser dom varje dag då grannens katt tar dom så några vanliga sorkar e det inte. Den som åt upp min iris var nog extra hämndlysten…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *