Okategoriserade · Sommar

7 blomster

Så var det söndag igen och midsommarhelgen är förbi. Lagom till helgen slog min stäpplilja ut.Såhär ser den ut:

Stäpplilja

Stäpplilja

Så vacker så vacker. Visste ju inte om den gigantiska knölen skulle överleva vintern men det gjorde den ju. Hoppas den hålls kvar i många år!

Mina mörkröda stjärnflockor har också slagit ut. De är frösådda för något år sedan och har varit ganska futtiga i ett par år, men nu verkar de äntigen tagit fart. =) Stjärnflocka är en jättefin perenn som blommar läääääääänge. jag tycker om den vanliga ljusrosa också, fastän den har en förmåga att slänga fröplantor här och där, men denna mörka är verkligen alldeles underbar att titta på.

Det vita löjtnantshjärtanet har också slagit ut. jag kan inte förstå hur en blomma kan vara så fin och speciell och formad på ett sådant här sätt! Verkligen en av mina favoriter.

Underbara stäppsalvia har också börjar blomma. Den är så användbar och finns på många ställen hos mig.

Några nävor har också slagit ut. jag väntar på att alla de små plantorna jag planterade ifjol ska växa till sig och bli bulliga och fina och täcka in mina kanter. De är ju så bra till det. Denna rosa är en gåva från min mormor så har inte koll på namnet, men skulle tro att det är cantabrigiense. Täcker snabbt och effektivt in framkanten och håller bort ogräset ( förutom några maskrosor som envist petar sig in i mitten…suck)

Såpnejlikan´Tumbling Ted´har också börjat sin rosa söta blomning. Denna såpnejlika skall inte förväxlas med den vanliga såpnejlikan som kan bli som ett riktigt ogräs. Detta är en krypande variant som passar t.ex stenparti , som marktäckare och på murar.

Snart slår första pionen ut. jag går och kikar på knopparna varje dag och idag hade en nästan orkat öppnat sig.Jag hoppas det inte kommer alltför mycket regn nu så dom ligger platt längs marken. Denna pion ser lite ensam ut nu där den står då kompisen inte klarade vintern och den andra är väldigt sen och har bara blad än.

Nu är min sjukledighet  slut och imorgon återgår jag till jobbet några veckor innan det är dags för semester. Ögat har återhämtat sig så jag känner mig så gott som normal igen. Synen är fortfarande lite suddig och jag är tvungen att medicinera i flera månader ännu, men nog skall det väl bli bra. Jag hoppas ni alla hade en lugn och fin midsommar! Vi hade ju iallafall tur med vädret 😉

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *