Sommar

Suddig syn och rundtur

Har varit borta en tid från bloggen pga. min ögonoperation men nu kan jag äntligen titta upp på dataskärmen en stund. Var ute och fotade lite växter som blommar just nu men kom fram till att dålig syn och fotografering var inte någon bra kombination…Fick radera hälften av bilderna..:P Som för många andra är det många växter som dött i rabatterna i vinter och nu gapar det ovanligt stora hål lite här och där. Bland annat har alla mina Geum ”Mrs Bradshaw” dukat under. Konstigt. De hade hängt med i flera år och var stora plantor. Undrar om det beror på att jag klippte ner blomstänglarna så dom inte skulle sprida sig överallt…hade en tendens till det…Andra som jag fick vinka adjö till var de stora fina axmalvorna. Några lever dock ännu och jag såg idag att det finns fröplantor här och var, så hoppet är inte ute. Men tills dom är så stora och fina som förut räcker det ju ett tag.  Nå, nog hittar vi väl något i mina sålådor att ersätta hålen med. Flera nya pioner, dagliljor,iris och höstphlox har jag ju också skaffat i vår och de ska ju också ha rum någonstans. Här kommer iallafall några bilder från dagens runda. =)

 

Porslinsveronika
Veronica gentianoides. Så skir och alldeles underbar.

 

Geum "Pink Frills"
Geum ”Pink Frills”

 

Geum borisii
Geum ”Borisii”
Tulpanen "Queen Of Night" orkar ännu blomma på sina höga stjälkar
Tulpanen ”Queen Of Night” orkar ännu blomma på sina höga stjälkar
Ornithogalum nutans
Ornithogalum nutans

 

Aquilegia clematiflora
Aquilegia clematiflora

 

Aquilegia
Aquilegia
Aquilegia flabellata
Aquilegia flabellata

 

Aquilegia
Aquilegia

 

 

Lamprocapnos spectabilis
Lamprocapnos spectabilis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En tung doft av liljekonvaljerna ligger i luften till nu på kvällarna. Dessa har jag inte planterat utan de fanns

här på tomten då vi började bygga. Man kan knappt se blommorna i den gröna massan men doftar gör de

Allium karataviense
Allium karataviense, en spännande låg allium med jättestor blomma.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Nu behövs det bara någon som rensar alla mina rabatter och gångar, för ogräs finns så det blir över. Blir galen på revsmörblomma och maskrosor óch alla dessa svårutrotade saker, usch.Undrar vem den där någon är….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *