Vår

Nu är dom här!

Nu kom dom! Varje år, alltid samma tidpunkt, lagom till valborg dyker detta andpar upp i vår ”damm” och jag blir alltid lika glad att se dem. =)

 

Glad blev jag också att se mina botaniska tulpaner blomma. Minns inte vad de heter men tror det är  Tulipa kaufmanniana `Corona´. Inköpt för evigheter sedan men återkommer troget varje är. Senaste höst planterade jag flera olika botaniska tulpaner då jag blev så led att de andra tulpanerna för det mesta försvinner efter ett år av fin blomning. Vi får hoppas att fler  har överlevt sorkarnas härjande i mina rabatter och snart får visa upp sina färger!

 

I rabatten hittade jag en annan ny lökväxt som blev planterad på hösten. Jag minns ju aldrig vad jag planterar vart och nu börjar jag fundera vad detta egentligen är. Chionodoxa luciliae kanske? Ja det tror jag det är. Stor vårstjärna på svenska. Sådana finns iallafall på listan över inköpa växter. Ja, minnet är bra men kort. =)

Önskar er alla en fin och solig valborgshelg! 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *