Okategoriserade

Längtan efter grönt

Åh vad jag blir otålig på våren. Vill att allting ska hända NU och det går så långsamt. Rabatterna är ännu trista och bruna och fulla av nervissnade pinnar. Borde gå och klippa ner dem och städa upp men det får vänta till helgen. Några små blommande krokusar hittade jag  och de flesta lökar har stuckit upp sina blad. Den tidigblommande gemsroten (Doronicum orientale) har hunnit en bra bit på väg med sina underbara ljusgröna blad i den bruna massan. Vill att allting ska spraka av färg nu redan! I förrgår damp ett paket med 18 st irisknölar ner i postlådan. Oops 😉 Lite tidigare än jag väntat mig och nu funderar jag var jag ska förvara dem tills det är dags att plantera. Tror jag blir tvungen att peta ner dem i jord och låta dem stå i garaget en stund tills det bli lite varmare om nätterna. Inatt var det kallt och nu ser det ut att bli -10 natten till imorgon. Inte bra för alla frösådder som ligger ute hos mig. Måste försöka täcka in dem i en presenning till natten och hoppas de inte börjat gro då det varit så varmt om dagarna.

Jag fortsätter vänta..och längta.

 

Gemsrot
Gemsrot

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *